Spotify toimimaan Linuxissa Wine-emulaattorilla

Itsellä on ollut alkujaan pariakin ongelmaa Spotifyn kanssa Linuxissa. Spotify Review ei toimi, kun käytän ilmaistunnuksia, joten sen käyttäminen on poissa pelistä tällä hetkellä. Muuten tässä on pari vinkkiä, jolla voit saada spotifyn toimimaan winen kanssa Linuxissa. Ensinnäkin Spotify kannattaa asentaa Linuxiin Winen päälle Spotifyn sivuilta löytyvillä ohjeilla: https://www.spotify.com/int/help/faq/wine/

Spotify ei aukea Winen kanssa

Itsellä Spotify aukesi ekalla kerralla Winen kanssa asennettuani ohjeiden mukaan. Kuitenkin myöhemmin ilmeni ongelma, ettei Spotify tosiasiassa aukea. Uudelleen käynnistäminen ilmoittaa vain, että Spotify on jo käytössä. Itse sain taas ohjelman avautumaan vaihtamalla emuloitavaa windows-järjestelmää Vistasta XP:hen.

  1. Avaa Winen asetukset: Sovellukset -> Wine ->  Winen asetukset.
  2. Valitse sovellukse-välilehti.
  3. Vaihda Windowsin versio -alasvetovalikosta valituksi XP.
  4. Paina Apply ja OK.
  5. Käynnistä Spotify.

Winen asetukset - Windows versio

Äänikorttiongelma

Toinen ongelma on ollut ajoittain seuraava virheilmoitus: “There is a problem with your sound card. Spotify can’t play music. Ilmoituksella on jotain tekemistä Flash-playerin kanssa, sillä ongelma on ilmennyt samalla, kun Firefoxin Flash-player on hajonnut kesken käytön. Kannattaa kokeilla firefoxin uudelleenkäynnistystä tai mahdollisesti koko tietokoneen, josko alkaisi toimimaan.Paluuviiteosoite

Kommentoi