Matkailijan sää - matkasää

Matkasää-palvelusta Euroopan sää viideksi vuorokaudeksiOletko lähdössä matkalle? Haluaisit varmaankin tietää matkakohteesi sääennusteen? Tai voihan se olla mielenkiintoista katsella, kuinka ystäväsi ja sukulaisesi pärjäävät esimerkiksi Rhodoksella tai Bratislavassa. Eipä ole vaikea homma sen kun surffaat matkailijoiden matkasää-palveluun.

Kehittelin tuota palvelua eilen illalla ja tänään aamulla. Mukava pieni projekti, jolla sain reilusti lisää indeksoitavia sivuja matkailijat.nettiin. Laajentamalla koskemaan koko maailmaa saisin vielä lisää. Katsotaan, miten palvelu toimii tuollaisenaan, jos ei tulee mitään teknisiä ongelmia, niin laajennan käsittämään suurempaa määrää paikkoja maailmalla. Joka tapauksessa laajennan muihin maanosiin, mutta voisin mahdollisesti kasvattaa nykyisten kaupunkien määrää.

Matkasäähän toimii niin, että valitaan haluttu kaupunki alasvetovalikosta, jonka jälkeen sivu näyttää automaattisesti nykyisen sään. Säässä näkyvät aurinkoisuus, auringon lasku ja nousu. Lisäksi näkyvyys ja lämpötilan todellinen tuntuma. Tämän lisäksi palvelu näyttää viiden vuorokauden sääennusteen taulukko. Taulukosta löytyy edellisten lisäksi tuulisuus ja kosteusprosentti.

Palvelu on teknisesti toteutettu muokkaamalla osa Redtie.ron php-skriptiä omaan käyttöön. Säätiedot palveluun haetaan weather.comista rss-syötteenä.Paluuviiteosoite

Kommentoi