Anopin pääsiäisruokaa ja valkoviiniä

Näin pääsiäisenä olimme muijakaverin mutsin luona syömässä pääsiäisruokaa. Maha tulikin melko nopeasti täyteen ja väsymys alkoi yllättäen painamaan päälle :) Ruuan kanssa nautin reilumman puoleisen lasin valkoviiniä, joka oli oikeastaan melko hyvän makuista. En yleensä oikein pidä viineistä, joten tämä oli mielyttävä yllätys. Valkoviini oli kuulemma valittu niin, että se sopii äyriäisten ja kalan kanssa.

Ruokalista oli seuraava:

 • rosolli + kermavaahto
 • kaviaari + smetana + sipuli
 • katkaravut
 • kreikkalainen salaatti
 • kanamunia
 • kylmäsavulohta
 • perunalaatikkoa
 • lanttulaatikkoa
 • uunissa paistettua lammasta ja päälle kastiketta
 • mämmi
 • pasha

Pääruuista maistuivat parhaimmille tietysti lempilajikkeeni kaviaari, jota yleensä saan vain jouluisin tai laivan buffetissa, ja kreikkalainen salaatti, jota maistellessa mieli palaa taas taannoisiin Kreikan matkoihin. Rosollia pääsin itsekin valmistamaan ennen ruokailua. Paukutin jollain ihmeen leveäpäisellä rautaterällä puisessa kaukalossa olevia aineksia. Melkoisen kätevä tapa pilkkoa ainekset pieneksi. Empä juuri muista kyseisen vempeleen nimeä, mutta jokin “muinainen” vanhemman puoleinen vehje se oli.

Pasha oli erityisen hyvää niin kuin mämmikin. Mämmin päälle olen tottunut laittamaan hiukan kermaa ja hiukan maitoa sekä sokeria. Jälleen kerran kermamaitosekoitukseni herätti hilpeyttä, mutta mämmi on oikeasti hyvää näin, sillä maidossakin maistuu kerma tämän jälkeen. Kokeilkaa vaikka ;)Paluuviiteosoite

Kommentoi