Lomamatkan varaaminen netistä

Lomamatkan varaaminen Internetistä ei ole aivan uusi juttu. Kuitenkin monien julkisuuteen kantautuneiden nettihuijausten vuoksi moni suhtautuu Internetistä ostamiseen kovin epäilevästi, varsinkin kun lomamatka ei ole aivan halpa ostos. Käsitelläänpä hiukan sitä, mitä on lomamatkan nettivaraaminen.

Internetistä matkoja voi varata niin matkatoimistojen kuin myös muiden kotisivujen kautta. Nettivaraaminen tehdään yleensä täyttämällä varauslomake ja tämän jälkeen maksamalla varausmaksu jonkin linkin kautta pankkiin tai sitten erillisellä sähköpostiin toimitettavalla laskulla.

Nettivaraajana matkailija saa yleensä jonkin euromääräisen tai prosentuaalisen alennuksen matkan kokonaishinnasta. Alennuksia saattaa saada myös joistakin lisäpalveluksista tai sitten alennuksen voi saada esimerkiksi lapsien matkustuksesta. Nämä etuudet varatessa ovat täysin ymmärrettäviä, sillä näin matkatoimisto välttyy asiakaspalvelutyöntekijän palkkaamiselta. Lisäksi matkakohteiden vertailu on helppoa - sen kun lataa eri kohteiden tiedot vierekkäin ja valitsee itselleen sopivan. Netissä on myös mukava tarkastella valokuvia, videoita ja kertomuksia matkakohteista. Netistä saa myös helposti vertailemalla haettua kaikkein halvimmat lennot paikasta A paikkaan B.

Haittoja lomamatkan varaamisesta Internetistä saakin sitten oikein kaivamalla kaivella. Onhan mahdollista, että netissä voi joutua helposti huijatuksi, mutta netti on turvallinen paikka varata matka. Jos ei oikein osaa arvioida palvelun luotettavuutta, niin kannattaa varata matka jostain tunnetusta yrityksestä: Finnmatkat, Tjäreborg, Aurinkomatkat, Töölön matkatoimisto, Travellink, Travelpartner jne. Kannattaa myös muistaa, että jos lähetät luottokorttitietoja netissä, niin sivulla olisi hyvä olla merkki SSL-suojauksesta. Tämä merkki on yleensä lukko selaimen tilarivillä tai osoitekentässä. Jollei tätä merkkiä ole, niin tietosi on helppo kaapata matkalla, joten varmista edes se, että luottokorttitietoja lähettäessä käytetään riittävää salausta.

Mukavia hetkiä nettivaraamisen ja matkailun parissa!Paluuviiteosoite

Kommentoi