Naposteltavat ja cocktailit meksikolaisittain

Päätimme tyttöystävän kanssa napostella ja tehdä drinkkejä. Myllyn Prismasta oli tarkoitus ostaa Santa Marian tortillasipsejä, dippikastikkeet ja “Margarita Drink Mix”-pussin tehdäksemme Santa Marian kotisivuilta löytyvän ohjeen mukaan “Frozen rasberry daiquiri”-cocktaileja. Mukaamme Prismasta päivällä tarttui seuraavia naposteltavia:

 • 450g chilitortillasipsejä
 • Taconmakuinen mausteseos
 • Juustonmakuinen dipmix
 • purkki creme fraichea
 • purkki kermaviiliä

Chilisipsit sopivat hyvin dippien kanssa. Erityisesti Tacomauste, joka sekoitettiin creme fraicheen, oli hyvää. Juustonmakuinen dippi oli myöskin hyvää, ja sitä kannattaakin joskus koittaa vaihtelun vuoksi. Itse olen yleensä syönyt sipsien kanssa Taffelin dippejä ja Santa Marinan mausteseokset olivat mukavaa vaihtelua, kun samat vanhat dipit ovat alkaneet jo hieman kyllästyttää.

Koska Prisman valikoimaan ei kuulunut Santa Marian drinkkimausteita, päätimme tehdä drinkit sovelletun oman ohjeen mukaan. Sekoitimme ainekset mikserissä ja kaadoimme lopuksi cocktaillaseihin. Koristeeksti laitoimme muutaman vadelman palan. Annokseen tuli seuraava määrä aineksia:

 • 4cl tequilaa
 • 4cl kivennäisvettä
 • n. 2-4cl jäisiä vadelmia
 • 1cl limettimehua
 • 1cl sitruunamehua
 • hieman sokeria

Drinkit olivat ihan juotavia, kun samalla söi sipsejä ja dippikastiketta. Kuitenkaan emme oikein pitäneet vahvasta tequilan jälkimausta, joten näitä drinkkejä ei olisi ilman sipsejä tullut juotua. Drinkinpohja maistui kuitenkin melko hyvältä, kun kasa marjoja jäi viimeiseksi. Luultavasti maku olisi ollut parempi, jos ainekset olisi sekoittanut tehosekoittimessa. Koska sipsit alkoivat janottamaan tuli juotua myös muutama lasi pelkkää Coca-Colaa, joka on mielestäni ehkä paras janojuoma sipsien kanssa.Meksikolainen napostelutuokiomme oli mukava hetki. Kuuntelimme samalla Winampin nettiradion kautta jotain meksiloista musiikkia. Hauskaa oli ja iltaa jatkoimme kaverien kanssa Turun yöelämässä.Paluuviiteosoite

Kommentoi